Niet of moeilijk kunnen lopen doordat je enkelklachten hebt is heel onhandig. Je voelt je erg beperkt in alles wat je doet. Bij pijn in je enkel helpt de SPRTACCNT-fysiotherapie je graag. Wij gaan na wat het probleem is met je enkel en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden om je enkel op een gezonde en duurzame manier te doen herstellen.

Soorten enkelklachten:

  • Als je enkel inderdaad dubbelklapt, kan dat drie gevolgen hebben: verzwikking, verstuiking (inscheuring) of in specifieke gevallen een botbreuk. Verder kan een verstuiking van de enkel een gescheurde enkelband betekenen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.
  • In verreweg de meeste gevallen heb je te maken met een verzwikking van je enkel. Verzwikking herken je doordat je pijnlijke enkel gezwollen is. Het lastige is dat een verstuikte enkel er in de eerste instantie vaak hetzelfde uitziet. Vaak kan de fysiotherapeut wel vaststellen of het om een verzwikking of een verstuiking gaat. Verzwikking en verstuiking zijn enkelklachten die meestal vanzelf weggaan door de enkel voldoende rust te geven.
  • Als je een gescheurde enkelband hebt, is dat te zien aan de buitenkant van de enkel. Die wordt redelijk snel dik nadat voet is dubbelgeklapt, en daarna blauw.
  • Een botbreuk resulteert er vaak in dat je voet een onnatuurlijke stand heeft ten opzichte van je onderbeen. Bij een botbreuk wordt vaak een röntgenfoto gemaakt van je voet om de breuk in kaart te brengen

Direct een afspraak maken?

Laat uw telefoonnummer achter, Wij bellen u z.s.m op om een afspraak te maken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.