Nekklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je beperkt wordt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Nekklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per persoon en de oorzaak van de klachten. Het is van essentieel belang om de oorzaak van je nekklacht(en) te achterhalen en te behandelen. SPRTACCNT Fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. nekklachten en helpt je graag bij het verhelpen of verminderen van je nekklachten.

Soorten Nekklachten

Er bestaan verschillende aandoeningen in de nek zoals (acute) nekklachten, een nekhernia of een whiplash:

(Acute) nekklachten zijn vaak het gevolg van overbelasting van de spieren en banden in de nek. Wanneer nekklachten acuut worden genoemd is de oorzaak vaak onbekend en is de pijn meestal binnen 4 tot 6 weken verdwenen.

Nekklachten die langer aanhouden, van 7 tot 12 weken, en/of waarbij tintelingen, krachtverlies of hevige uitstralende pijn in een of beide armen optreden kunnen mogelijk een andere oorzaak hebben. Wellicht heb je een nekhernia? Of is er sprake van artrose in de nekwervels (vnl. bij ouderen). Nekklachten die langer aanhouden worden ook wel chronische nekklachten genoemd.

Als de nekpijn het gevolg is van een trauma, zoals een auto-ongeluk, kan er ook gedacht worden aan een whiplash.

Direct een afspraak maken?

Laat uw telefoonnummer achter, Wij bellen u z.s.m op om een afspraak te maken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.