Wanneer je rugklachten hebt, ervaar je pijn in je rug. Deze pijn kan mild tot zeer ernstig zijn en kan een paar dagen duren (acute rugklachten) of jarenlang aanhouden (chronische rugklachten). Soms ervaar je alleen pijn tijdens het bewegen, maar je kunt ook constant pijn voelen. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Dit ontstaat vaak wanneer je zonder (voldoende) voorbereiding of in een belastende houding bepaald werk gaat doen. Zo ontstaan rugklachten vaak na een verhuizing, of wanneer je na de winter voor het eerst weer in de tuin gaat werken. Ook slijtage kan rugklachten veroorzaken. Afhankelijk van het type rugklachten dat je hebt, stellen we een behandelplan op. Tijdens je behandeling zet SPRTACCNT Fysiotherapie vaak een combinatie van behandelmethoden in om je zo goed mogelijk van je klachten af te helpen.

Soorten rugklachten

De locatie van je klachten kan je veel vertellen over de mogelijke oorzaken. Geef hieronder aan waar je klachten ervaart.

Lage rugklachten;

Lage rugklachten komen helaas steeds vaker voor. Dit komt doordat wij steeds minder bewegen, vaak in een voorovergebogen houding zitten en onze rug eenzijdig belasten.

Rugklachten in het midden van de rug

Rugklachten in het midden van de rug zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Klachten in het midden van de rug kunnen ontstaan door verschillende factoren.

Hoge rugklachten

Hoge rugklachten/ pijn in de bovenrug komt over het algemeen minder vaak voor dan lage rugklachten. Dit heeft te maken met het feit dat de mens de bovenrug gedurende de dag minder belast dan de onderrug.

Soorten rugklachten:

  • Hernia
  • Spit
  • Ischias
  • Scoliose
  • Artrose
  • Chronische rugklachten

Direct een afspraak maken?

Laat uw telefoonnummer achter, Wij bellen u z.s.m op om een afspraak te maken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.